Thursday, January 06, 2011

Kehilangan Yang Aneh

Sahabat saya, Imam Faizal baru siang tadi mengambil Hand Phone baru di Bentong. Beliau sempat menunjuknya kepada saya sebelum solat Isya'. Sebelum menunaikan solat Isya' beliau meletakkan HP nya di dalam bilik Bilal yang berhadapan dengan mihrab sebelum keluar mengimamkan solat Isyak. Setelah selesai solat dan bersalaman dengan para jemaah, HPnya telah tiada di dalam bilik tersebut. Bila dibuat panggilan ke HP nya, tak dapat dihubungi kerana telah ditutup.
Beberapa Fakta yang berkaitan :
-Beliau merupakan orang yang terakhir keluar dari bilik tersebut dan merupakan orang yang terawal masuk semula ke bilik itu.
-Tingkap menghala keluar di dalam bilik bilal tersebut terlalu tinggi, tiada kesan dari luar yang menunjukkan ada orang yang cuba memanjat tingkap tersebut.
-Jika ada orang yang masuk ke dalam bilik bilal tersebut terpaksa melalui depan jemaah yang sedang solat. Mustahil seorang pun ahli jemaah tak perasan.
-Semasa ahli jemaah bersalaman, seorang bilal separuh sahaja bersalam telah mula menghampar sejadah di hadapan mihrab untuk persiapan solat jumaat.
-HP tersebut sebelumnya On telah di OFF.
Persoalannya :
Siapa yang ambil HP tersebut?
Orang @ bukan Orang?
Waktu mana ambil HP tersebut?
Kita doakan mudahan kita semua selamat dari segala bencana... Jauh dari segala gangguan...
آعوذ بكلمات الله التامات من شرما خلق
(Aku berlindung pada kalimat Allah yang sempurna, dari kejahatan apa-apa yang diciptakan)
بسم الله يا هادي الضلال، ويا راد الضال، اردد اليه ضالته فانها من عطاءك واحسانك، يا ارحم الراحمين
(Dengan nama Allah yang memberi petunjuk kepada kesesatan dan yang mengembalikan yang hilang kepada tuannya. Kembalikanlah kepadanya yang dia hilang kerana ia adalah anugerah pemberianMu kepada hambaMu. Ya Allah wahai yang Paling Mengasihani daripada segala yang mengasihani)

No comments: