Thursday, January 08, 2015

Misi Kemanusiaan Ke Kelantan

Saya berkesempatan bersama beberapa orang ahli jemaah Masjid Sultan Mahmud (Skuad Ansar Masjid) menyertai misi kemanusiaan di negeri Kelantan yang mengalami musibah banjir yang agak dahsyat baru-baru ini. Kami hanya mampu bawa air mineral, telekong, tuala, selimut, ubat-ubatan, pakaian terpakai, makanan. Tumpuan kami ke Klinik kesihatan (sebab jarang orang pergi ke situ dan bersama kami ada Pegawai perubatan (Dr.)

 Kenderaanku yang problem (tak boleh nak start), disebabkan kerap meredah air

Di Dabong


 Menunaikan solat di Masjid Dabong

 Klinik Kesihatan Dabong turut tenggelam
 Singgah makan bekalan di Gua Ikan, di sini terdapat air bukit (mata air) yang jernih Di Laloh Dalam keadaan sesak, masih ada yang nak potong Que. Semoga mereka semua insaf. Disebabkan tindakan mereka, keadaan lalu lintas jadi semakin kucar kacir dan menyebabkan laluan trafik terhenti terus.
 Di Klinik Kesihatan Manek Urai

 Di Rumah Dr di Kuarters Klinik Manek Urai. Rumah Nurse (misi) di sini tenggelam tetapi setakat kami hadir ke sini, belum menerima sebarang bantuan.

Dalam perjalanan pulang, jem yang panjang di Bukit 7, disebabkan berlakunya kemalangan jalan raya.

Semoga di masa yang akan datang Allah memberi kelapangan, ruang dan peluang untuk saya membantu orang lain yang berada dalam kesusahan..insyaa Allah.

No comments: