Thursday, February 25, 2016

Laman Seni 7 Lorong Belakang

Saya berkesempatan ke Laman seni 7 Lorong Belakang di Syeksen 7, Shah Alam. Memang menarik jika dapat dibuat di semua lorong-lorong belakang bangunan kedai di negara kita. Kebanyakan lorong belakang masih suram, kotor dan menakutkan. Lorong belakang juga sering menjadi 'port' pelacur. 
Saya hanya mampu untuk memberi cadangan kerana saya sendiri tidak reti melukis..haha

Berikut adalah keterangan yang berkaitan dari laman web Majlis Bandaraya Shah Alam :


Lokasi

Lorong Belakang kawasan komersial Jalan Plumbum Q 7/Q, Seksyen 7, Shah Alam.
Tarikan
Program Pengindahan Lorong Belakang merupakan inisiatif pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk mengubah suasana lorong belakang khususnya di kawasan komersial menjadi kawasan yang selamat, bersih, indah dan boleh dilawati oleh pengunjung dan serta dijadikan lokasi penganjuran sebarang aktiviti yang bermanfaat. 
Lukisan mural ini dipilih melalui Pertandingan Laman Seni 7 Shah Alam yang mempertandingkan 4 jenis kategori iaitu ‘3D Painting’, ‘3D Installation’, ‘Street Furniture’ dan ‘Painting On Site’. 10 penyertaan terbaik dari setiap kategori dipilih ke peringkat akhir untuk dinilai dan diberi kebenaran untuk melaksanakan projek lukisan mural di Laman Seni 7 Shah Alam. Konsep lukisan mural ini bertemakan komuniti Shah Alam atau ‘Shah Alam community’, tarikan pelancongan atau ‘tourist attraction’ dan berkonsepkan kehijauan atau ‘green concept’.
IG : AZRAIE.PERMAI
Twiter : azraie@permai

No comments: