Monday, January 11, 2010

Minggu Taaruf & Taakhi SMA Al Falah Batu Talam


Sesi Pendaftaran Peserta
LDK
Perhimpunan Pagi

Riadah


Persembahan Pelajar


Penonton yang terhibur


Persembahan Pelajar Lelaki

Sesi Ceramah
Krew Cetus Aspirasi telah menjayakan Minggu taakhi dan taaruf pelajar tingkatan satu di SMA Al Falah Batu Talam, Raub Pahang. Program yang bermula pada 8hb Januari jam 4 petang dan berakhir pada 10hb Januari jam 12 tengahari. Dengan 68 orang pelajar tingkatan 1 2010 (tawaran kepada 150 orang pelajar, hanya 68 orang yang menerima) program dijayakan dengan barisan fasilitator yang terdiri dari 8 orang fasilitator lelaki dan 9 orang fasilitator perempuan berserta dengan dua orang pengiring iaitu Ustaz Fathi dan saya.

Objektif program ini ialah memberi pengenalan Sek Men Agama kepada pelajar baru, kehidupan di Sek Men Agama, harapan kepada pelajar baru sebagai generasi pelapis di samping membentuk ukhwah di kalangan pelajar baru, pelajar lama dan fasilitator.

Antara aktiviti yang dijalankan ialah LDK, riadah bermodul dan persembahan pelajar baru seperti nasyid dan lakonan.

Program diakhiri dengan majlis penutup yang disempurnakan oleh Tuan Pengetua SMA Al Falah Batu Talam Raub dan dihadiri oleh guru-guru dan semua pelajar lama yang tinggal di asrama.

InsyaAllah Krew Cetus Aspirasi akan menjejakkan kaki lagi ke SMA Al Falah Batu Talam untuk program Konvesyen Pelajar Islam Pahang (KONPIP) yang akan berlangsung awal Febuari nanti.No comments: