Wednesday, February 02, 2011

Berita Mesir !!

assalamu'alaikum...
Untuk makluman semua...awalnya ana dapat sms dari zauji(suami) di kaherah hari jumaat(lepas solat jumaat waktu kaherah), bagitahu yang ada muzoharat (demonstrasi) dan banyak kereta kebal. Keadaan tegang di Tahrir..itu sms terakhir saya dapat..Selepas itu sms saya tak berbalas dan call guna IDD dan hand.set pun tak dapat..
sampai hari isnin...saya tak dapat hubungi..rasa risau tambahan anak di sini mula demam.pagi isnin seorang sahabat cadagkan ana call guna internet yang biasa student sana guna-lowratevoip..ana try kerana ana ingat pasword lowrate kepunyaan suami..hamdallah dapat...tapi tak berapa clear...
setakat hari ini ana sudah call 3x. keadaan yang teruk di Tahrir..area h.asyir ok...cuma perintah berkurung dari pukul 3ptg hingga 8pgi..bank2 tutup..atm tak boleh guna..harga barang-barang semua naik dan dicatu, harga tiket flight pun melambung hingga le5k utk 1way...flight banyak delay n cancel.
suami bagtahu kena berhati-hati dan semua student kena berkumpul di rumah negeri..
hari ini husband ana kat zaqaziq(dia tekad balik zaqaziq semalam kerana kad pengenalan dan dokumen penting masih berada di rumah sewa )
keadaan di zaqaziq tenang tak sepertt di kaherah tetapi perlu berjaga-jaga...
ana harap semua student n rakyat malaysia dapat dibawa pulang secepat mungkin,walaupun sesetengah tempat dilaporkan tenang.
masalah seperti atm tak boleh guna-sukarkan mereka yang tiada duit belanja dengan barang yang dicatu dan naik harga..
sama seperti situasi negara perang.wallahu a'lam.
Sumber :ummu wafa' nafisah,klang,slgr.

No comments: