Wednesday, June 08, 2011

Kembara Amal

Dalam perjalan balik dari Merapoh ke Lipis, sebuah lori treler terbalik dan melintangi jalan utama yang mengakibatkan kenderan lain tersekat. Berpuluh kilometer kenderaan jem ditambah lagi dengan suasana hujan yang sangat lebat.Kami bernasib baik kerana ada sahabat kami yang mengetahui jalan alternatif melalui felda Chegar Perah, tembus ke Aur Gading dan akhirnya keluar di Berchang. Kumpulan kecil kami akhirnya menjadi kumpulan yang agak besar apabila terdapat beberapa kereta-keret lain yang turut sama follow group kami.


Jalan muat-muat satu kereta sahaja..

Kasihan, Pesona di depan..dah nasib kereta lowet..perjalanan tetap diteruskan..


Perjalanan tergendala hampir 20 minit berhampiran SK Chegar Perah.. Bertembung dengan kumpulan kereta dari arah bertentangan..

Sahabat Kami memainkan peranan berunding dengan kumpulan kereta dari arah bertentangan dan kemudiannya mengawal arah lalu lintas.. penduduk kampung pun turut sibuk mundar mandir.. al-maklumlah tiba-tiba berduyun-duyun kereta lalu di kampung tersebut..
Beberapa wajah sahabat kami ketika perjalanan tergendala :...
Kelihatan Us Wan dan Mie Aur Gading..
Us Bulah bersama anak buahnya (peserta Kem Amal)


Bro Zulhisam Jeransang..

Us Mie Aur Gading..

Bro Sahidi Jeransang..

Bro Kheri yang sedang menjaga laluan..
Sahabat Amal mengarahkan semua kereta follow keretaKu..


Jalan batu..belum diturap tar..

Jmbatan besi sementara...

Gambar sampai di sini sahaja, kerana bateri kamera telah habis... setelah 3 jam melalui jalan alternatif kami pun sampai ke Kuala Lipis. Alhamdulillah syiar dan peranan Unit Amal dapat dimanfaatkan...
....Al-Amal Lillah....

No comments: