Tuesday, April 19, 2011

Cerita Isnin 18/4

i)

Pukul 7.30 pagi, Bilal Johne menumpangkan saya ke Terminal Anggerik. Kebetulan bertemu dengan Tok Empat Tanjung Lipis dengan isterinya, hendak ke Kuala Lumpur katanya. Menaiki bas melalui Raub, Bentong kemudiannya bertukar bas di Songsang. Setelah 3 jam lebih sikit sampailah saya di Temerloh.


ii)

Bergegas ke Kerdau menziarahi jenazah Allahyarham Mohd Faiz bin Jamaludin. Beliau merupakan pelajar tingkatan 5 SMA Al-Khairiah Temerloh, dan menjadi pengerusi Badan Dakwah & Ibadah (BADIB). Allahyarham mengalami kemalangan jalan raya bersama adiknya ketika dalam perjalanan ke Sekolah. Adiknya kini terlantar di hospital..Doanya roh Allahyarham ditempatkan bersama para syuhada’ as solehin..amin.Allahyarham (pakai spek) bersama abangnya Halim (baju hijau, berdiri)iii)


Selepas solat Isya’, kami membuat mesyuarat kecil di kedai makan. Hj Mustafa hendak mewakafkan tanahnya untuk dibuat Pusat Tahfiz. Di tanah itu juga, beliau bercadang untuk memberi ruang membina premis operasi (mini kilang) untuk koperasi Masjid yang kini masih tidak mempunyai premis tetap lagi. Koperasi Masjid baru sahaja membeli mesin membuat mee kuning..InsyaAllah nantikan keluaran mee kuning Koperasi Masjid Sultan Mahmud.mesin mee di rumah saya, yang koperasi beli besar punya.. tak ambil gambar lagi...

No comments: