Wednesday, November 25, 2009

Selepas Zohor Hari Ke2

Selepas Zohor ahli-ahli seminar dibahagikan kepada dua kumpulan. Sebahagian melawat ke Rumah PERNIM dan sebahagian ke Rumah Solehah. Saya dipilih untuk ke Rumah PERNIM.
Rumah Persatuan Kebajikan Anak Pesakit HIV/ AIDS Nurul Iman Malaysia (PERNIM) ditubuhkan pada 17 Mac 2004 dan Pusat Perlindungan PERNIM pada 26 Mei 2006. Pusat Perlindungan PERNIM bertempat di Lot 47,46,45, Jalan 47, Kampung Cheras Baru, 56100 Kuala Lumpur.
sehingga kini PERNIM mempunyai 65-70 orang anak-anak termasuk pengasuh. Untuk keterangan lanjut boleh layari www.pernim.org atau www.evolusibebas.blogspot.com
Sangat dialukan untuk membantu Pusat ini.
Pandangan Hadapan Pusat Perlindungan PERNIM Carta Organisasi Penggerak Pusat Perlindungan PERNIM
Tan Sri Syeikh Ismail Muhammad, Imam Besar Masjid Negara sedang mengadakan sidang media. (posisi saya tidak strategik untuk menangkap gambar memandangkan hujan renyai-renyai, snap photo hanya dari tempat saya berteduh)
Puan Hajah Norlina, Pengasas & YDP PERNIM sedang menyampaikan taklimat, turut kelihatan Tan Sri Syeikh Ismail (Imam Besar Masjid Negara) dan anak-anak PERNIM.Melihat Siri Jelajah Kasih. Suatu rancangan Dokumentari anak-anak PERNIM.

Hajah Norlina Memperkenalkan anak kandungnya (Perempuan) yang berpakaian sama dengan anak-anak Pernim yang lain. Kanak-kanak lelaki merupakan 'adik beradik susuan' dengan anak kandung Hajah Norlina.. yang lain-lain tetap merupakan anak-anak Hajah Norlina.

Hajah Norlina bersama Keluarganya.


No comments: