Monday, May 20, 2013

Nasi Arab cipta Fanomena

Kebelakangan ini nasi arab cukup diminati di negara kita. Restorannya tumbuh di merata-rata tempat. Baik chef dari arab tulen ataupun chef melayu masing-masing menawarkan resepi nasi arab.

Bila nasi arab, sinonim dengan daging kambing. Orang kita agak sensitif dengan daging kembing.  Macam-macam yang kita biasa dengar, panaslah, pening kepala lah..

Tahukah kalian, sebenarnya daging kambing merupakan daging yang terbaik dari segi khasiat dan kelebihannya berbanding daging-daging lain.


Sahih, daging kambing adalah makanan kegemaran Rasulullah. Setiap sunnah nabi mesti ada kelebihannya. Tak kan Nabi makan daging yang tidak berkhasiat? Oleh kerana orang barat (yahudi) tidak mahu kita ikut sunnah nabi, pelbagai kenyataan mereka keluarkan.Sedangkan mereka (yahudi) juga dalam diam-diam merupakan penggemar daging kambing.


So, yang fobia daging kambing..anda telah hilang nikmat merasai daging yang tersedap.. Jom..Apa lagi, buang perasaan gerun kalian dengan mula menikmati hidangan nasi arab..Sekali makan pasti nak lagi. 

 Talaqi masak nasi arab bersama Ustaz Fudhail Damanhur


 Nasi + ayam + kambing 
program makan nasi arab bersama sahabat

 Hidangan 'Hanis' Kambing yang merupakan favorite Dr. Zulkifi al-Bakri
 Bersama al-Fadhil Dr. Zulkifli al-Bakri di Saba' Cyber Jaya.
 Nasi arab di Rawsha, Bulatan Kampung Pandan.

No comments: